ØKONOMI

Rockstop er et sikkerhetsprodukt og det er vårt hovedfokus, men det finnes også økonomiske verdier ved produktet. 
Verdiene kommer fra tre områder:

1) Unngår at steinen ødelegger dekket så det blir stans i kjøringen

Ved å ha varsling med både lyd og lys kan sjåføren oppdage steinen med en gang, slik at den ikke gnager hull i ødelegger dekkene. Det gjør at prosjektet unngår nedetid og kan spare kostnader tilknyttet dekkskift. Data og dialog med sjåfør på referanseprosjektet Hestnestunellen viser at en tipp-semi har hatt  mer enn 200 steiner i tvillinghjulene, kjørt 11 måneder og 80 000 km uten ett eneste dekkskift. I tillegg forteller displayet til Rockstop hvor steinen sitter, slik at sjåføren unngår å bruke tid på å lete. Det gjør at sjåføren kan fjerne steinen og kjøre videre raskt. 

2) Unngår at stein ødelegger skjermene

Ved å oppdage stein tidlig vil man kunne stoppe og fjerne den. Det gjør at man unngår steinen løsner i fart og skader skjermer. Det vil gi besparelser.

3) Minimum 30 sekunder tidsbesparelse per kontroll

Sjåføren er pålagt å sjekke tvillinghjulene, draget og underkjøringshinderet før hen kjører på fra anleggsområdet/grustak på større anleggsprosjekter i dag. Dette tar 2 minutter.

Dagens 60-90% kontroll av tvillinghjul tar 30 sekunder, og det vil kreve ytterligere tid for å gjøre 100% kontroll. Dersom entreprenøren ønsker å ta HMS på alvor, må 100% av dekkene kontrolleres, ikke kun 60-90% som i dag.

Ved å bruke Rockstop slipper sjåføren den manuelle kontrollen av tvillinghjul, som betyr at hen kun trenger å sjekke draget og underkjøringshinderet. Det innebærer at sjåføren sparer 30 sekunder, i tillegg til tiden det vil ta å heve dagens manuelle kontroll fra 60-90% opp til 100%.